Despre Cristian Frâncu

Cristian Frâncu este un informatician fascinat de lumea calculatoarelor. El locuieşte în prezent în America, unde a plecat de tînăr. Pentru scurtă vreme s-a întors în Romania, pentru a-şi urmări visurile, dar, ajutat de fiscul român, a înţeles că România nu este pregătită pentru întoarcerea sa. În America a lucrat şase ani la Google ca Software Engineer, cea mai mare parte a timpului dezvoltând Google Mini. Înainte de aceasta a studiat Computer Science la Rutgers, New Jersey, unde era cât pe ce să obţină doctoratul fiind salvat la timp de îndrumătorul său de proiect, Craig Nevill-Manning care l-a smuls din lumea academică şi l-a adus la Google. Interesele lui la Rutgers erau în Machine Learning, Music Information Retrieval, Artificial Intelligence.

Înainte să studieze la Rutgers Cristian a obţinut o diplomă de studii aprofundate de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Institutul Politehnic Bucureşti, supravieţuind cursului de Dispozitive şi Circuite Electronice, care a făcut multe victime. La Automatică a ajuns din Liceul de Informatică unde şi-a descoperit pasiunea pentru calculatoare, devenind olimpic naţional la concursurile de programare, o schimbare majoră faţă de anii precedenţi, din gimnaziu, când era olimpic naţional la fizică şi matematică.

În prezent Cristian locuieşte în ţara sa adoptivă, unde lucrează ca independent la diverse proiecte având mai multă sau mai puţină legătură cu lumea calculatoarelor. Din cînd în cînd vizitează cu drag şi nostalgie oraşul său preferat, Bucureşti, România.

Află (ceva) mai multe informații despre Cristian.